Gebruik maken van EIA
in 5 stappen

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en technieken? Vraag dan EIA aan met behulp van dit stappenplan. Uw netto belastingvoordeel is circa 10% van uw investeringsbedrag.

Ja

Dan kunt u EIA aanvragen. Meld de investering binnen 3 maanden nadat u de aankoopverplichting van het bedrijfsmiddel bent aangegaan. Check ook alle overige voorwaarden voordat u de investering gaat melden.

Nee

Dan kunt u de investering misschien melden onder de zogenoemde generieke codes. Deze vindt u in de verschillende hoofdstukken van de Energielijst. Bekijk de website voor de voorwaarden.

Ja

Voor uw EIA-aanvraag heeft u minimaal eHerkenning niveau 2+ met machtiging RVO-diensten op niveau eH2+ nodig.

Nee

Heeft u nog geen eHerkenning? Dan kunt u dit aanvragen. Kijk voor meer informatie op eHerkenning.
Ga naar ‘Direct regelen’, kies ‘EIA Aanvragen’ en log in met uw eHerkenning.
Ga naar ‘Nieuwe aanvraag’ en zoek het EIA-formulier op door in het zoekvenster EIA in te typen. Kies het formulier van het jaar waarin u de aankoopverplichting van het bedrijfsmiddel bent aangegaan.

Vul het formulier volledig in (geef andere financiële steun ook op), controleer de melding en klik vervolgens op ‘ondertekenen en verzenden’. U krijgt per e-mail een ontvangstbevestiging.

Heeft u vragen tijdens het invullen?
- raadpleeg deze uitlegvideo of;
- neem contact met ons op.

  

Hebben we aanvullende informatie nodig, dan sturen we u binnen 10 werkdagen een bericht met de aanvullende vragen. We streven ernaar uw melding binnen drie maanden na ontvangst van deze informatie te beoordelen.

Hebben we voldoende informatie, dan sturen we u een beschikking. Een positieve beschikking kunt u verwerken in uw belastingaangifte.