Gebruik maken van EIA
in 5 stappen

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en technieken? De EIA wordt jaarlijks door meer dan 12.500 duurzame ondernemers aangevraagd. Uw netto belastingvoordeel is zo’n 11% van uw investeringsbedrag.

Ja

Dan kunt u de EIA aanvragen, onder de code van de Energielijst waaraan de investering voldoet. In de regel geldt dat u dit doet binnen 3 maanden nadat u uw aankoopverplichting van het bedrijfsmiddel bent aangegaan.

Nee

Dan kunt u de investering melden onder de zogenoemde generieke codes. Deze vindt u in de verschillende hoofdstukken van de Energielijst. Bekijk de website voor de voorwaarden.

Ja

Om EIA aan te vragen logt u in met eHerkenning. Voor uw aanvraag heeft u minimaal eHerkenning niveau 2+ met machtiging RVO-diensten op niveau eH2+ nodig.

Nee

Heeft u nog geen eHerkenning? Dan kunt u dit aanvragen. Kijk voor meer info op eHerkenning.
Ga naar ‘Direct regelen’, kies ‘EIA melden’ en log in met uw eHerkenning. Ga naar ‘Nieuwe aanvraag’ en zoek het EIA-formulier op.
Vul het formulier volledig in, controleer deze en verstuur dan de aanvraag. U krijgt per e-mail een ontvangstbevestiging.

 

Hebben we aanvullende informatie nodig, dan sturen we u binnen 10 werkdagen een bericht met de aanvullende vragen. Als we deze informatie van u ontvangen hebben, streven we ernaar uw melding binnen drie maanden te beoordelen.

Hebben we voldoende informatie, dan sturen we u een beschikking. Dit kan een positief, deels positieve beschikking of een afwijzing zijn over welk investeringsbedrag in aanmerking komt voor EIA. Deze kunt u toepassen in uw belastingaangifte.