Gebruik maken van MIA\VAMIL
in 6 stappen

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken? De MIA\Vamil wordt jaarlijks door meer dan 12.500 duurzame ondernemers aangevraagd. Uw netto belastingvoordeel kan oplopen tot ruim 14% van uw investeringsbedrag.

Ja

Dan kunt u de MIA\Vamil aanvragen. In de regel geldt dat u dit doet binnen 3 maanden nadat u uw aankoopverplichting van het bedrijfsmiddel bent aangegaan.

Nee

Staat u uw investering niet op de Milieulijst, dan komt u helaas niet in aanmerking. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op. Heeft u een investering in een bedrijfsmiddel met een doelvoorschrift, gebruik dan dit contactformulier.
Check de subsidiewijzer of u gebruik kunt maken van andere subsidies.

Ja

Om subsidie aan te vragen logt u in met eHerkenning. Voor uw aanvraag heeft u minimaal eHerkenning niveau 2+ met machtiging RVO-diensten op niveau eH2+ nodig.

Nee

Heeft u nog geen eHerkenning? Dan kunt u dit aanvragen. Kijk voor meer info op eHerkenning.
Ga naar ‘Direct regelen’, kies ‘MIA\Vamil melden’ en log in met uw eHerkenning. Ga naar ‘Nieuwe aanvraag’ en zoek het MIA\Vamil-formulier op.
Vul het formulier volledig in, controleer deze en verstuur dan de aanvraag. U krijgt per e-mail een ontvangstbevestiging.
We sturen u binnen 10 werkdagen een bericht of uw aanvraag in de steekproef valt.

Niet

Uw aanvraag valt niet in de steekproef
Dan kunt u de MIA\Vamil toepassen in uw belastingaangifte.

Wel

Uw aanvraag valt wel in de steekproef
Houd er dan rekening mee dat u binnen drie maanden een bericht van ons krijgt. We vragen u dan om extra informatie over uw aanvraag. Als we deze informatie van u ontvangen hebben, streven we ernaar uw melding binnen twee maanden te beoordelen. U kunt de MIA\Vamil al wel toepassen in uw belastingaangifte. Mocht het nodig zijn dan kunt u deze op een later moment nog wijzigen.
Nadat we uw melding hebben gecontroleerd en beoordeeld aan de eisen van de MIA\Vamil, sturen wij een advies naar de Belastingdienst.
Dit kan een positief, deels positief of negatief advies zijn over welk investeringsbedrag in aanmerking komt voor MIA\Vamil. U krijgt een kopie van dit advies.
Uw belastinginspecteur beslist of uw melding voldoet aan de wettelijke vereisten voor de MIA\Vamil.